Munkások mentették meg 55 éves társuk életét Tarcalon

Megosztás

Először csak furán vette a levegőt a férfi, majd le is állt a légzése.

“Több munkást szállított az a kisbusz, aminek egyik utasa hirtelen rosszul lett szerdán Tarcalon” – írja Facebook-posztban az Országos Mentőszolgálat.

Mint írják, az 55 év körüli férfi “furcsán vette a levegőt”, ezért félreálltak a járművel, értesítették a mentőket és mentésirányító bajtársunk instrukciói alapján megvizsgálták a beteget, aki ekkor már nem lélegzett. Az utasok kiemelték a férfit az út szélén álló autóból és az árokba fektették, majd a telefonon kapott utasítások szerint megkezdték az újraélesztését.

“Amíg a mentőegység helyszínre ért, a szakmunkások egymást váltva küzdöttek kollégájuk életéért, amit a mentők emelt szinten folytattak. Az életmentés még sokáig zajlott a helyszínen, amihez rövidesen a rendőrök is csatlakoztak.”

“A heroikus küzdelem végül sikerrel járt és az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – zárult a bejegyzés.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek